Risotto met truffel en kreeft

Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 

 

Ingrediënten:

 

  • 50 gr verse hoeveboter
  • 1 ui fijngehakt
  • 350 g risottorijst
  • 1 takje verse tijm
  • 1.5 dl droge witte wijn
  • 1.2 l hete kippenbouillon
  • 1 vers gekookte kreeft
  • 3 eetlepels fijngehakt mengsel van peterselie en kervel
  • enkele druppels truffelolie
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 verse zwarte of witte truffel
  • zout en enkele flinke draaien van de pepermolen

Bereiding:

 

Smelt de boter in een pan en fruit de ui zacht, voeg de rijst toe en roer goed, voeg de tijm toe en schenk er de wijn bij, kook de rijst tot alle vocht is opgenomen. Roer een soeplepel van de bouillon door de rijst en wacht tot deze is opgenomen door de rijst voor u de volgende lepel toevoegt, doe dit voor alle bouillon. Draai de staart van de kreeft, knip hem open en haal het vlees er uit, Breek de scharen open en haal er het vlees ook uit. Snij de helft van het vlees in grote stukken en de andere helft grof. Roer het grof gehakte helft van de kreeft samen met 2 eetlepels fijngehakte kruiden en de truffelolie door de rijst. Verdeel de risotto over 4 voorverwarmde borden en leg er de stukken kreeft op, snij de eieren in vieren en schik ze om de kreeft, schaaf de verse truffel over het gerecht en bestrooi met de rest van de verse kruiden. Kruid af met zout en enkele flinke draaien van de pepermolen.

Tip:

Om de truffel helemaal tot zijn recht te laten komen doe je hem een paar dagen op voorhand bij de droge rijst.

 

 
Hoofdmenu
Zoek het eens op
Tafel Dekken - Tafeletiquette
Folklore en geschiedenis
Herberekenen
Calc Module content
Inlog formulier
welkom op koken zonder haast



Evenementen
<<  September 2014  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Koken zonder haast is een?